2012. szeptember 28., péntek

Körömnapló - Essence Mrs. and Mr. Glitter (a hónap sztárja:))
Mikor az új Essence szortimentről közzétették a képeket, akkor tudtam, hogy ha semmi mást nem veszek belőle, ezt az egy körömlakkot akkor is meg kell vásárolnom, ha törik ha szakad. Vágyálmom olyannyira elhatalmasodott rajtam, hogy volt bolt ahol ígérték, hogy a héten valamikor érkezik és hazafelé menet minden nap be-benéztem, hátha majd most, na hááátha majd épp aznap és akkor megtalálom. Végül sikerem volt, az utolsó darabot hoztam el, és nem bántam meg, azóta sem. Mostanában nagyon sok blogon láttam őfelségét, látszik hogy sokan szeretjük, és használjuk. Nagyon különleges kis darab, imádom!
Első körben nem akartam nagyon cifrázni a manikűröm, szerettem volna, hogy ő maga legyen a körmeim ékessége, hogy semmi ne vonja el róla a figyelmet, ezért egy nude vagy bézses árnyalatot kerestem alá. Így esett a választásom erre a régi Rimmel francia manikűrhöz ideális körömlakkomra, amit amúgy nagyon nem kedvelek már, de ez a ritka esetek egyike volt, amikor pont jól jött a kissé vizes hatása miatt. Látványban pont ilyet akartam, ami egy kis halovány színt is ad a körmeimnek, de nem fed teljesen, nem tömény bézses, hanem csak olyan szolid, szinte átlátszó. Sajnos a legnagyobb baja ennek a lakknak az, hogy nagyon, de nagyon nem tartós. De tényleg, körülbelül 2-3 napot bír, ennél semmi esetre sem többet, ez pedig elég bosszantó. Az ecsete szélesebb a szokásosnál, olyan kis lapított, teljesen szépen elterül a körmeimen és ezért klassz vele lakkozni. Nem készítettem a kis fejéről fotót, mert még ajánlani sem szeretném ezt a lakkot, tényleg nagyon kakika.
Na de a kék-zöld glitteres-flitteres-csillogós Essence már más tészta. Hjajj egyszerűen nem tudok betelni vele, még az üvegben is csodás, nem még felkenve. Ki kell mondjuk tapasztalni, nem olyan egyértelmű a működése ugyanis. Azt vettem észre, hogy rendszertelenül kenődik fel a sok kis glitter, és emiatt elég nehézkes a vele való bánásmód. Ha csak végighúzom a körmeimen: szórtan, itt-ott jelennek meg. Nyilván átkenhető többször is, de Nekem ez most nem tetszett. Szerettem volna, ha olyan hatása lesz a körmeimnek mintha csak a feléig belemártogattam volna a körömvégeket flitterekbe, és azt akartam, hogy elöl csoportosuljanak a kis pöttyök. Hogy olyan hatást keltsenek messziről, mintha tényleg pöttyös lenne a körmöm. Szerintem ez sikerült is, bár kellett hozzá egy kis türelem, mert az ecset mindig úgy veszi fel a glittereket, ahogy épp kedve tartja, nyilván nem úgy ahogy Te akarod.

Egyetlen egy negatívumot tudok elmondani róla, az viszont a sírba visz: alig tudtam levakarászni a körmöm felületéről a lakkot. Olyan szinten ragaszkodó volt, hogy már nem volt színe a pöttyöcskéknek, a kékes-zöldes színből ezüstté váltak, de még így sem voltak hajlandóak megválni Tőlem. Kellett kicsit kapargatnom, ami sajnos meg is látszik a körömlemezkéimen, itt-ott berepedt, szóval csak óvatosan és türelmesen kezdjetek hozzá az eltávolításához.Egy kérdésem van: kinek van meg ez a csoda, és akinek nincs miért nincs? :))


11 megjegyzés:

 1. Nekem nincs, eddig nem tetszett annyira, de Te msot meghoztad a kedvem hozzá :-)

  VálaszTörlés
 2. Már a találkozón is nagyon tetszett. :)
  A levakaráshoz itt egy tipp:
  http://lakkfan.blogspot.hu/2012/05/csillamos-lakkozas-levakarasa.html

  VálaszTörlés
 3. Nekem megvan és tényleg imádnivaló! :)

  VálaszTörlés
 4. Ki fogom próbálni ezt a fajta lakkozást, mert nagyon megtetszett :)!
  Én amúgy úgy szoktam leszedni az ilyen lakkokat, hogy jól eláztatom körömlakklemosóval a vattakorongot, jól rányomkodom a körmeimre, és rajta is hagyom pár percig, és utána azért már elég könnyen le szokott jönni :).

  VálaszTörlés
 5. Úgy látszik, minden alapon jól mutat :)

  VálaszTörlés
 6. Köszi Lányok, próbáljátok ki Ti is, egy csomó fajta variáció lehet még, majd én is kikísérletezem :)

  VálaszTörlés
 7. nekem nagyon tetszik, régóta szemezek már ezzel a lakkal. :P

  VálaszTörlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!