2015. március 5., csütörtök

Happy Hour | Kakti L O V E


Ha követitek az Instagram profilom, akkor biztosan láttátok már, hogy három új bébivel bővült a család. Be kell vallanom: imádom a kaktuszokat! Évekkel ezelőtt volt már néhány kis apróságom, és amikor most megláttam őket, rájöttem mennyire hiányoznak. Szerintem nagyon aranyosak, különlegesek és mindegyik kis kaktusz más: ezer félét fedezhetünk fel, ha keresünk. Én azt hiszem megint találtam valamit, ami súlyos függőséget fog okozni nálam, mert mostanában kaktis képeket nézegetek, és vadászom a szebbnél szebb kis apróságokra, amelyek a lakásom díszei lehetnek. 


Idővel egy DIY projekt keretében szeretnék majd egy kisebb terráriumot is készíteni, de egyelőre nem nagyon bolygatnám meg őket, majd ha talán többen lesznek. Igaz, az IKEA honlapján láttam egy mini üvegházat, abban is remek helyük lenne. Meglátjuk. Úgy érzem persze nagyon sokat kell még a témával foglalkoznom, hogy szegénykéket az átültetés során ne pusztítsam el - esetleg ha van tippetek, szívesen venném a tanácsokat!


Az utóbbi időben nagyon sok kakti témájú inspirációs képet mentettem el, ezért úgy gondoltam, megosztom Veletek is, bízva abban, hogy Ti is tudtok majd ötletet meríteni belőle a tavaszi lakásdekoráláshoz, és Ti is kiskaktusz szülők lesztek, ahogy én.


25 megjegyzés:

 1. Én is imádom a kaktuszokat! :D Az inspirációs képek nagyon jók, biztos ki fogok próbálni egyet-kettőt. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszenek. :*
   A kis kaktikat csak imádni lehet! :p

   Törlés
 2. Beindul a nyálelválasztásom ezektől a képektől. Nemcsak az inspirációsoktól, a tieidtől is:D
  Anyuéktól kaptam egy éve egy gyönyörű kaktusztálat, annyira király volt... aztán örökbefogadtuk a sátán ivadékát (kismacska) és ott véget ért a növények jelenléte a lakásunkban.
  Amúgy imádom a kaktuszokat, meg ezeket a szukkulenseket is (mindig elfelejtem, mi ez magyarul, pedig már annyiszor próbáltam megjegyezni... megvan, pozsgások!).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hihi :)) Olyan csinosak, megértelek, hogy beindult.
   Magyarul én sem tudtam, jó is hogy leírtad, én is angol nevén emlegetem/keresgélem őket! ;) Köszi!

   Törlés
 3. Az utolsó medvetalp félével vigyázzál, irtó aprók a tüskéi. Nekem beleállt az ujjamba, és csak fény felé fordítva tudtam kivenni csipesszel. :)) Én az orchideákat preferálom, mivel utálok locsolni, ők meg tűrik a lustaságomat és szépen virágoznak az ablakomban! :))
  Némi malacság gyanánt megjegyezném, hogy az óriás medvetalp kaktusz latin neve Opuntia Recurvata (Ópuncia Rekurváta). :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kismillió minitüsi állt bele az első adandó alkalommal az ujjamba - hiába becézgettem, hogy csak vizet adok neki, nem bántom - akkor is dobott rám pár tüskét, szóval sajnos értem miről beszélsz, de akkor is imádom őket, a szúrósságukkal együtt is. :))
   Egyszer-kétszer volt orchideám, de nagyon hamar meghaltak, hogy élték túl nálad? :(
   Annyira imádom ezt a nevet, nagyon röhögök most, nem tudtam :D

   Törlés
  2. Nem mondtam, hogy ne legyen kaktid, csak vigyázz az ujjadra! :D
   Én csak lepke orchideákat tartok. Idáig egy másikkal volt szerencsém, de az meg már kihalt.
   A lepke orchideák szeretik a fényes ablakot. Hűvösebb szobában indul meg tél után a bimbózásuk. ekkor meleg helyre teszem őket és többet locsolom. Amíg vegetálnak, addig max. hetente egyszer. Melegebb lakásban többször kell locsizni, szerintem max. kétszer.
   Szóval lusta locsolóknak, mint én, kiváló ez a növény! Aki meg sokat szeret locsolni, az válasszon vízigényes növényt... :)) Ja nem szoktam átültetni meg ilyen hülyeségek.... Maga a növény egy idő után kimerül azt mondta legalább is a kertész nagynéném, és utána ő is lecseréli őket.

   Törlés
  3. Olyan rém egyszerűnek tűnik életben tartani őket, ahogy így írod, de én mindig elbénázom... Tavaszra meglepem magam egy orchideával, bízom benne menni fog! :D

   Törlés
  4. Ja igen, és ha meglocsoltad öntsd ki alóla a vizet, mert az a lényeg, hogy csak átfolyjon rajta.
   Na hajrá! :))

   Törlés
  5. Köszi köszi, vettem ma egy gyönyörű fehéret <3 Az ablak melletti asztalkámon kapott helyet egyelőre, bízom benne hogy megmarad, figyelek rá nagyon! :))

   Törlés
 4. Már régóta nézegetem ezeket a kis növényeket az interneten, és ezután a sok inspirációs kép után kedvet kaptam, hogy én is beszerezzek néhányat! :)

  VálaszTörlés
 5. Nekem egy pici kaktuszom van, vagyis azt hittem pici, de mikor hazalátogattam meglepődtem mekkora lett :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fogalmam sincs, hogy az enyémek nőni fognak-e vagy sem, de olyan szuper, hogy ilyen szembetűnő nálatok a változás! ♥

   Törlés
 6. A kaktuszkáimról rég lemondtam, vagy túlöntöztem őket is elrohadtak, vagy pedig annyira megkíméltem őket a víztől, hogy kiszáradtak. Pedig nagy függője voltam a kaktiknak, régen rám is fogták, hogy ha a tüskés növényeket szeretem, akkor a személyiségem is ilyen és nem engedek közel másokat...nos, nem tudom, ebből az állításból mi igaz, közel két évtized eltelte után :)))
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Próbálom megtalálni én is az egyensúlyt az öntözés témában, picit félek is, mindent kinyírok :(
   Amúgy ez abszolút jellemző rám, amit a kaktuszokról mondanak, és írnak. Jobban belegondolva, nem lehet véletlen az újonnan jött kattanásom, főleg mostanság. :))

   Törlés
 7. Valahol olvastam, hogy a kaktusz a lányos háznál balszerencsét hoz. Nekem éveken át volt egy karácsonyi kaktuszom, és máig az egyetlen növény, amit sikerült nem kinyírnom, úgyhogy már ezzel is megcáfoltam ezt az amúgy is barom megállapítást. :D Most én is rá vagyok függve a kaktusz-pozsgás témára, már szereztem is egy kettő közöttit: húsos levelei vannak, és kb 3 tüskéje, szóval érdekes kis jószág, de nagyon tetszik. A terrárium nekem is vágyam, de egyelőre barátkozom ezzel a kis keverékkel, aztán ha minden jól megy, akkor jöhetnek a többiek is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most már, hogy nem csak buliból hívom így őket, hogy kakti, hanem le is vezetted, hogy mit is jelent ♥ sokkal jobb! :))
   Nekem is mondták, hogy balszerencsés, de olyan helyesek, és tényleg kis szívósak, nem tudtam lemondani a nevelésükről. Remélem életben maradnak, még nagyon figyelek rájuk. Én még sehol nem láttam pozsgást, mármint üzletben - ezek a kaktuszok is csak úgy szembejöttek velem - igaz nem is kerestem, de nagyon jópofa ahogy jellemezted a tied, vicces jószág lehet. És azon sem lepődöm meg igazán, hogy a geometrikus dolgok, washi tape után ebben is egy rugóra jár most az agyunk! :D

   Törlés
 8. De cukkerek :) Régen nekem is volt egy mini gyűjteményem, aztán nem tudom mi lett velük :D

  VálaszTörlés
 9. Teljesen azonosulni tudok a szenvedélyeddel, én is állandóan ilyen képeket nézegetek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mert olyan kis helyeskék, azért nézegetjük őket! <3 :)

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!