2017. október 2., hétfő

TOP DESK SITUATIONS | Megértem egy igazi dolgozósarokra!?


* Wow, long time no see * Sziasztok! Ezer és egy éve nem jártam erre, iszonyúan furcsa most leülni és újra írni. Az utóbbi időben nagyon jót tett azt hiszem számomra, hogy kicsit csendesebben léteztem. Nem igazán olvastam blogokat, nem néztem YouTube videókat, az online életterem beszűkült az Instagramra és a Twittere. Bevallom: talán fél percig ha hiányzott közben a blog. Kicsit talán sok volt az utóbbi pár év, úgy érzem sokat változtam én is, és nagyon sokat változott körülöttem ez a világ is. Már nem pont azok a dolgok érdekelnek, mint annak idején, sok dolgot elengedtem és hagytam magamnak egy kis teret, csak úgy létezni, gondolatban kalandozni, tervezgetni, pihenni. 

Pihenni, ami annyit tesz: bloggerként pihenni, mert persze a háttérben zajlottak az események, és nem feltétlen jó irányban mozdultak meg körülöttem a dolgok: kemény 2 hónap volt ez most számomra. De végre megint úgy érzem, hogy rendben lesz minden, és teszek is azért, hogy rendben is legyen minden.

Újabban a szabadon maradt kreatív energiáimat lakberendezésben és az otthonom csinosítgatásában éltem ki - fotózás és blogolás helyett - ami iszonyúan jól esett, végre megint tervezgetni, vadászni a megvalósítható ötletekre és szépítgetni ezt a néhány négyzetmétert. A legújabb projektem egy dolgozósarok kialakítása a nappaliban, mely eddig inkább volt érzésre egy tengő-lengő, semmi örömet nem adó helyiség, mint funkcionalitásában kihasznált örömet okozó élettér.


Az első központi elem értelemszerűen AZ asztal kiválasztása volt, ami jelentem már szépen összeszerelve áll. Nagyon nagy szerencsém volt vele, mert nagyjából ilyesmit képzeltem el a fejemben, és szinte azonnal rá is találtam, ráadásul amikor megrendeltem még a mostani áránál is akciósabban jutottam hozzá, egy nagy leárazásnak köszönhetően, így extrán éreztem magam szerencsésnek, és érzem még most is persze. Semmiképpen nem akartam most teljesen fehér színű asztalt - bár tudjátok a hálószobámban csak fehér bútor van - de a nappaliba más terveim voltak és vannak.

Szóval az asztalhoz ugye szükségem van egy új székre, szőnyegem meg vagy 3 éve nincs a nagyszobában, mert eddig nem szerettem bele semmibe. EDDIG. Ezt a széket, kb. a megjelenése óta nézegetem és egyetlen dolog tántorít el tőle: ez a bársonyos huzat legfőképp. Nem tudom mennyire lenne praktikus vagy hogy viselkedne használat közben, ezért ez még nagy kérdőjel számomra is. Viszont a szőnyeg azt hiszem már eldöntött kérdés - legalábbis elméletben - már csak a méreten gondolkodom, de hamarosan ez is jó helyre kerül.

Ami nem volt kérdés, hogy növényekkel is szeretném körülvenni magam - bár már egy kis cserepes ananász díszeleg az asztal tetején, de nyilván ez Nekem nem elég. :) Viszont amire nagyon vágytam, és sokáig készlethiányos volt az Ikeában ez a kosár. Egyelőre csak néhány olyan dolgot dobáltam bele, amit kb. sosem találok, mert mindig elpakolom - telefontöltők, aksi töltő, fülhallgató, usb kábelek. Tudjátok, ezek MINDIG eltűnnek, de hogy hová azt sosem tudom. Ez a kosár egy nagy méretű kaktuszt fog rejteni, láttam már egy hatalmasat mostanában valahol - talán Ikeában, de egyelőre nem az elsődleges dolgok listáján szerepel, csak tudom, hogy majd szeretném.

Nem tervezek egyébként a falra pakolni sok mindent - egy rendezett és minimális dekorációval megtámogatott kis nyugalmas sarkot szeretnék létrehozni a szobában, de egy közepes méretű vázát jó lenne kitenni az asztalra, illetve amit még nagyon szeretnék egy ilyen 'modell kéz'. Egy inspirációs képen láttam meg Pinteresten, de sajnos nem mentettem el, hogy meg is tudjam mutatni, de irtó jól nézett ki összességében. Ezért gondoltam szétnézek Ebay-en, hátha kedvező áron rátalálok és voilá. Siker. Ami abszolút nem volt tervben, egy új lámpa beszerzése a nappaliba - ez nem lett lecserélve a költözéskor, jó állapotú és stílusban viszonylag hozzám közel álló lámpa van felszerelve - de most nagyon-nagyon elgondolkodtam ennek a gyönyörű lámpának a beszerzésén. Meglátjuk. Ti mit gondoltok?

Az új 2018-as év határidőnaplójának a kiválasztása most nem volt olyan nehéz, ha végre eljutnék egy papírboltba ezt a gyönyörű darabot szeretném beszerezni, de ezt csak az izgalom kedvéért tettem bele a válogatásba. Lehet érdemelne a téma idén is egy önálló bejegyzést, volt már hasonló.

Végezetül néhány dolgozó sarok, amelyek mindegyike megmelengeti a lelkem és örömmel ülnék le egy kicsit többet dolgozni, ha ilyen környezet venne körül.


Jó újra itt köztetek, örülök ha itt vagytok, jelezzetek ha valamire vágynátok Tőlem a nagy kihagyás után! Xx

10 megjegyzés:

 1. Hiányoztál! :)

  Nagyon klassz bejegyzés volt. Nekem is annyira tetszenek ezek a dolgozósarkok de előre látom, hogy ha berendeznék egyet, a macskák tutira azt hinnék, hogy az ő részükre készült és állandó borogatás meg leverés lenne. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj köszi! *-*
   Örülök, hogy tetszett, még ha nem is cicáknak készült :D

   Törlés
 2. Ugyanolyan szívesen olvastam ezt a bejegyzést, mint egy szépségápolásról szólót, ha nem szívesebben. Ha úgy érzed, hogy azzal is könnyebb lesz, ha kicsit változtatsz a blogon, vagy új, számodra aktuálisabb témákat is hozol be, akkor nyugodtan. :) A szék pedig egy álom! Főleg valami fehér szőrmével leterítve... *-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, olyan jó ezt olvasni, örülök, hogy ez is tetszett! :)
   Igen valami kis puha szőrrel is szuper lehetne, jó ötlet!

   Törlés
 3. Netti én megvettem pont ugyanezt a széket, egy álom! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudom láttaaaaam <3 hogy viselkedik az anyaga?

   Törlés
  2. Egyelőre finom puha még, semmi szennyeződés sem látszik rajta, egyáltalán nem kényes anyag! :)

   Törlés
 4. én ezt a széket vettem meg tőlük: https://butoraim.hu/en/modern-hintaszek-feher-fjord/ és nem bántam meg- bár ritkán hintázom benne :)
  CSENDES-SZÉP MUNKAZUGOT MINDENKINEK! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó de szép <3 Jó választás!
   Egy hasonló nekem is a listámon volt, annyira szépek! És teljesen abban a hitben voltam egy ideig, hogy ez a style ilyen új divatirányzat, meg hype. Erre kiderült, hogy az ehhez hasonló szék modelleket 1950 körül tervezték, csak most lett újra nagyon trendi! Annyira szépek!

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!