2017. november 8., szerda

November Project | pictures pictures on the wall

Nagyon úgy tűnik, hogy engem csak az motivál mostanában, bármihez is kezdjek, ha az adott tervemről valamilyen formában nyomot hagyok a blogon, ezért elkezdtem egy kis ösztönző projektet, amit saját magamnak szántam először, de esetleg Titeket is előrébb vihet, ki tudja? Az előző havi nagyobbacska elintéznivalóm a lakásban egy megfelelő íróasztal kiválasztása és beszerzése volt, ennek nyomát <itt> láthatjátok. Most egy viszonylag kisebb feladat következik ebben a hónapban, ugyanis amióta beköltöztem üresen állnak a falaim...

...és magam sem tudom eddig, hogy bírtam, de már nagyon idegesít a dolog. Ez az állapot egy viszonylag szerencsés helyzet, mert tényleg minden falam egy szűz, fehér fal. Semmi nincs felfúrva, így könnyebb volt elengednem a fantáziám, vagy kutatni az inspiráció után, hiszen nem volt megkötve a kezem: választhattam volna gyakorlatilag bármit. Igazság szerint eleinte az egyszerű(bb) megoldás felé húzott a szívem, a klasszikus: minden szögre egy képet verzió csábított. De jobban belegondoltam, és rájöttem ez talán mégsem a legjobb megoldás. Alább láthatjátok azt a töménytelen mennyiségű inspirációs képet, amit mindenképpen szerettem volna beszúrni, mert ezek segítettek egyrészt közelebb vinni kicsit a végleges formákhoz, másrészt: HÁT CSODÁSAK mind!
Végül arra jutottam, hogy Nekem nem elég pár szög a falba, valami teljesen mást szeretnék, így végül képtartó polcokat vásároltam <ezeket> a legnagyobb méretben. Jelenleg 3 ilyen polc várja a felszerelést, és még nem döntöttem el melyik falra és milyen alakzatban kerüljenek fel, de ezt a részét legalább kipipálhattam a dolognak.

Ami még várat magára, és nagyon el kellene kezdenem dolgozni rajta, az a képkeretek beszerzése! Amilyen sarkos és szögletes, egységes és kissé túlzottan precíz vagyok bizonyos dolgokban, most úgy vágyom, meglepő lendülettel arra, hogy minden keret más legyen. Más színű, más anyagú, más méretű. Jöhet a fás, fémes, rezes, ezüstös, fehér és a kissé műanyag is, jöhet bármi. Ezt még ki kell kutatnom, hogy hol találok reális áron, sok-sok szép képkeretet, Pepco, Kik, IKEA, Jysk jutott eslő körben az eszembe. Mit gondoltok?

Mit sem érne nyilván a polc és a képkeretek hada, ha nem lenne egy harmadik lépcsője ennek a projektnek, mégpedig a képek! Feliratokat egyébként nyilván bármikor cserélgethetek majd bennük, de most olyanokat keresgéltem, amelyek elsőre elkapják a szemem és jelentenek egy egész pici pluszt számomra. Így került pár ázsiai vonatkozású térkép, néhány geometrikus csodaság és pár vicces felirat is a nyomtatni való listámra. A fekete-fehér képekkel nem lesz gondom, a színeseket még nem találtam ki, hol tudom kinyomtatni tökéletes minőségben: gondolom digitális nyomdákban? Van még rá 3 hetem végül is, hogy kiokoskodjam.


<ide> kattintva letölthetitek a képeimet amiket a falra szánok, ha szeretnétek

Nektek van soron következő projektetek? 
És képeitek a falakon?


4 megjegyzés:

 1. Én nagyon szeretem a klasszikus festészetet és az előző munkám miatt kapcsolatban is állok néhány kortárs magyar festővel. Közülük Borbály Károly-tól vannak képeim, ezekre nagyon büszke vagyok és sosem válnék meg tőlük, illetve a nővérem is fest, neki is van képe kitéve a házunkban.
  Ezen kívül a hálószobánkban van egy pop art stílusú kollázs a régi modellfotóimból, de ezeket már le akarom szedni. Azt még nem tudom, hogy mi kerül a helyére, de lehet, hogy én magam csinálok majd valamit. :)

  Klassz bejegyzés volt, legyen még sok ilyen. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, nagyon örülök, hogy tetszett!
   Őt nem ismertem, de most rákerestem kicsit a nevére, végre képben vagyok. :)
   Régóta szeretnék én is festeni, lehet egyszer megjön az ihlet Nekem is.

   Törlés
 2. nagyon szépek a képek, és ezt a képhost oldalt még nem ismertem! De mi a helyzet a kávés képekkel?? :D

  VálaszTörlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!