2015. február 2., hétfő

Budapest #tag


Néhány hete Bikira Roni bejegyzését olvasva elmerengtem kicsit, és rájöttem, hogy imádom Budapestet. Nagyon sok kedves emlék fűz a városhoz, egész életemben itt éltem, és bár a Nagyszüleim révén minden iskolaszünetet a Zemplénben töltöttem, mégis amíg a család kisimul ha lemegyünk, én inkább visszavágyom ide, a nyüzsibe. Eddig fel sem merült bennem, hogy máshol is élhetnék, máshogy is élhetnék, valahogy minden idegszálam ide köt. Sose mondd, hogy soha, tartja ugye a mondás, de jelen pillanatban el sem tudom képzelni a jövőm egy másik városban. Olyan sok szép helyet nem láttam még Pesten sem, hogy is hagyhatnám itt addig, ameddig nem fedezem fel az összes kerületet, nem láttam az összes titkos kis helyet, rejtett kincseket, amelyek a mindennapi rohanásban elkerülik a figyelmem. Egyszer megbeszéltük az egyik legjobb barátnőmmel, hogy minden hónapban elmegyünk Budapesten egy olyan környékre, ahol addig sosem jártunk. Mondanom se kell: semmi nem lett belőle, pedig biztosan tanulságos lenne.

1. Kedvenc reggeliző helyed?
Nem tudnék megnevezni csak egyetlen helyet, mert majdnem mindig új reggelizőket próbálunk ki. Az utóbbi időben ez a hétvégi brunch/villásreggeli szenvedélyünkké, és már-már hagyománnyá is vált, nagyon szeretjük! Igaz nincs mindig rá idő, de hatalmas élmény amikor le tudunk ülni nyugodtan, és együtt fogyaszthatjuk el a finomabbnál finomabb falatokat, egy nyugis szombat reggelen. Az utóbbi idő felfedezései: La-Petit Bistro, Zoska, Espresso Embassy. Az örök kedvenc helyem (reggelire, ebédre és vacsorára) pedig a Fruccola, bár ez gondolom már senkinek nem nagy meglepetés.

2. Melyik a kedvenc drogériád?
Ezen még sosem gondolkodtam, mindegyikbe másért járok. A Rossmannban kapható a kedvenc körömlakklemosóm és mindig van valamilyen jó kis akció, plusz ugye a -10%-os kuponok. A DM-ben kapható egy klassz illatosító, plusz a kedvenc teám, illetve a DM kártyámat is fel tudom időnként használni, ha éppen olyan dolog akciós, amit keresek. A Müllerekben meg leginkább a kozmetikumokra hajtok: itt töltik fel mindig legelőször az új állványokat, itt találom meg leghamarabb az újdonságokat, hatalmas az üzlet és tényleg mindent megkapok amit vagy én szeretnék magamra kenni, vagy a lakást tudom kicsinosítani, vagy akár valamilyen egészséges rágcsálnivalóra vadászom. Helyileg a KÖKI Terminál Müllere a kedvenc, itt mindig megtalálom amit keresek, ha limitált akkor is.

3. Kedvenc helyed a városban?
Nagyon sablonos leszek és az Andrássy út - Deák Ferenc tér - Arany János utca vonzáskörzetét mondom. Nekem ez a hely 'A' központ, ahonnan bármerre el tudok indulni, mindenhova odaérek időben, bármire szállok. Mostanság túlságosan nyüzsis, egyre piszkosabb és nagyon hangos lett, pedig ezen a környéken csodás építészeti remekművek is vannak, csak fel kellene nézni néha, akár a zöld lámpára várva, máris másként tekinthetünk a városunkra.


4. Kedvenc helyed, ahol sétálni szeretsz?
Nagyon szeretem télen a kivilágított Andrássy utat, a Parlament környékét, és a Rakpartot. A Kopaszi gát is nagy szerelmem, ott is nagyon szeretek sétálni, csak számomra körülményesebb oda kijutni, mint az előbb említett helyekre.

5. Túlélési tipp a tömegközlekedéshez?
Ha kettőnél több megállót megyek, mindig beljebb állok meg, sosem az ajtóban. Sosem bántom más intim szféráját: nem szuszakolom be magam csak azért egy helyre, mert ott az még egy hely, ha látom, hogy úgysem férek el kényelmesen. Ezt viszont mástól is elvárom, vica-versa. Leginkább zenét szoktam hallgatni, illetve hosszabb utazások alkalmával könyvet olvasok, vagy a telefonomat nyomogatom, üzenetet írok, e-mailekre válaszolok, ilyesmi. Ezzel túlélem a bezártságot és az utazás nyűgét. Sok ember egyébként rettentő hiányos közlekedés kultúrával rendelkezik, szerintem irtó bunkó az utasok 80 %-ka, elkerülöm a népet, ahol lehet.


6. Milyen lenne a tökéletes napod Budapesten?
Egy tökéletes nap számomra úgy indulna, hogy korán kelnék, de teljesen frissen, kipihenten. Ez a nap egy tavaszi nap lenne, ez egészen biztos. Nyugodt léptekkel kimennék a konyhába, készítenék magamnak egy tejeskávét és visszabújnék kicsit az ágyba egy könyvvel, vagy átolvasnám a napi híreket. A tökéletes és álomszerű nap legfontosabb eleme jelen pillanatban az lenne számomra, ha otthonról dolgozhatnék, és magamnak oszthatnám be az időm. Innen indulunk, ha már a tökéletességről beszélünk. Miután végeztem a munkámmal - amit előző éjjel egyébként nagyjából befejeztem, csak, hogy ezen a tökéletes napon már ne legyen sok hátramaradt feladat - bemennék a belvárosba és beülnénk villásreggelizni egy kedves kis helyre, ahol nincs túl nagy nyüzsi, de mégis jó a hangulat és megreggeliznénk. Valószínűleg ezen a tavaszi napon, egy Duna-part melletti napos kis helyre ülnénk be, de ha úgy alakul egy padon is vígan ellennék - kávéval és péksütivel piknikezve, csak a napsütéses parton legyen. Ezután elmennénk vásárolgatni, vagy moziba, vagy egy múzeumba; attól függően milyen hangulatban vagyunk éppen. Még ilyenkor is teljesen fel lennék töltődve energiával, nem érezném, hogy 5-6 órája talpon vagyok, és a nap sem 24 órából állna, hanem legalább 32-ből, így biztosan elmennék kicsit wellnessezni is. Kis szauna, masszázs, úszkálás sosem árt. Miután kijönnék, a hajam még mindig tökéletes állapotban lenne, a sminkem úgyszintén és ezzel már nem kellene foglalkoznom. Este még a barátaimmal találkoznék, eszegetnénk, iszogatnánk: szuper lenne a hangulat. Valószínűleg ezek után csettintésre szeretnék hazaérni, venni egy forró, habos kádfürdőt és lehet, hogy még megnéznék néhány részt a kedvenc sorozataim egyikéből.

7. Kedvenc galériád vagy múzeumod?
Két múzeum van amit nagyon szeretek, az egyik a Természettudományi Múzeum, a másik pedig a Szépművészeti Múzeum. Gyerekként mindkét helyre nagyon sokszor elmentünk, hol az iskolával, hol Anyukámmal, és a mai napig felnőttként is ezekre emlékszem vissza legszívesebben. Mégis, a Természettudományi Múzeumot szerettem gyerekként talán legjobban - biológus akartam lenni kislányként, és amint volt valami újdonság, Anyukám azonnal elvitt. Tényleg szuper hely, sok fényképet őrzök a múzeum előtti parkról, szinte havonta visszajáró vendégek voltunk. 

8. Van Budapesttel kapcsolatos titkod?
Nem titok, inkább csak egy aprócska megvalósult álom, és emiatt szívesen emlékszem rá vissza. Amikor tinédzser voltam, lehetőségem nyílt az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban gyakornokoskodni, nyáron néhány hónapot. Érettségi után voltam, még főiskola előtt és az Arany János utcán keresztül sétáltam be minden reggel. Emlékszem, hogy azon a környéken akkoriban kezdtek el megszaporodni a kis kávézók, és reggeliző helyek, és én mindig sóvárogva nézegettem az öltönyös férfiakat és a nagyon csinos nőket, hogy hú egyszer én is így szeretném kezdeni a napjaimat. Csinosan, kisimultan, kávézgatva besétálni ezen a könyéken a munkahelyemre. Végül pár éve sikerült is elérnem ezt az álmom, most a Bazilika mellett dolgozom, és bár nemsokára már nem leszek itt, azóta is a szívem csücske ez a környék, és szerintem örökre az is marad.

9. Kedvenc szórakozóhelyed?
Sosem voltam nagy partimacska, ezért nem tudok konkrétumot írni sajnos. Régebben sem jártam túl sokat bulizni, mostanában meg pláne jobban értékelek egy iszogatós, beszélgetős és beülős estét, mint egy áttáncolt éjszakát. A Gozsdu udvar könyékén fordulok meg legtöbbször, ez a központi találkahely számunkra, innen igazából bármi lehet.

Nektek milyen élményeitek vannak Budapesttel kapcsolatban? 
Valami izgalmas, vagy tanulságos sztori?

16 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszenek a válaszaid. :) A tökéletes nap kezdésébe bele is borzongtam, tavaszi nap, korán, tejeskávéval hmmm. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Libabőrös leszek tőle én is, már nagyon kijárna egy ilyen nap - mindenkinek! :))

   Törlés
 2. Minden elismerésem, hogy a villásreggelire képesek vagytok eljutni, én már ébredés után azonnal kávét követelek némi hamival, képtelen lennék emiatt egy ilyen műveletre :D
  Tökéletes naphoz hatalmas pacsi, szólj, ha elintézted a 24 óra kibővítését! :)
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, de bevallom nekem ez annyira nem teher, sokszor reggel nincs időm kávézni, így van már rutinom a gyors és kávé nélküli elindulásban. Mondjuk olyankor zombi módban létezem, de ez van. :D

   Törlés
 3. Imádtam ezt a bejegyzést :-)
  Megkérdezhetem, hogy mi a kedvenc teád a dm-ből?
  Orsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök neki, köszönöm szépen! :)
   Persze, semmi flancos, palackos zöld tea, nagyon-nagyon fincsi :3
   Pfanner The Green Tea a neve, ez az: http://www.pfanner.cz/picture/news/greentea-pet-05l--sleeve-klein.jpg

   Törlés
 4. Imádás szintén!És melyik a kedvenc teád?Ági

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   Pfanner The Green Tea a neve, feljebb linkeltem a képét. :)

   Törlés
 5. Köszönöm!Éljenek az antioxidánsok!:)Szép napot!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, Neked is szép napot!
   Bizony, és nagyon finom is! :))

   Törlés
 6. Abszolút átérzem amit írtál: én is itt éltem egész életemben, imádom ezt a várost, rengeteg emlék köt ide és nem nagyon tudom elképzelni hogy máshol éljek.
  A Bazilika és környéke nekem is nagy kedvencem, oda járok nyelvsuliba heti 2x és ha tehetem már csak szerelemből is arra megyek hétközben. :) A másik ilyen az Erzsébet híd pesti hídfő - Márc 15 tér - Piarista köz és a Briós.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyetértek, csoda környék! <3 Nagyon fog hiányozni, hogy nem láthatom minden nap! :(
   A másik kedvenc környékeden alig fordulok meg sajnos, pedig - és itt kiemelem a lényeget :)) - a Briósról sok jót hallottam már. Legközelebb oda is eljutok, remélem! :)

   Törlés
 7. Hmm meghoztad a kedvem egy jó nagy "túrához" Budapesten :) Na majd lehet tavasszal beiktatok egy látogatást oda :)

  VálaszTörlés
 8. Annyira aranyos a tökéletes napod Budapesten rész. Az 'úszkálok kicsit és utána is tökéletes a hajam és a sminkem' abszolút kedvenc :D az tényleg tökéletes nap lenne, ha így működne

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hehe, hát de nem? :) Milyen sok fölösleges idő megy el ilyenekre...

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!